Schoonmaakadvies

Uw vloer langer als nieuw

Vloer schoonmaken: hoe pakt u dit aan?

U weet dat uw vloer met regelmatig reinigen langer in optimale conditie blijft. Maar welke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor uw specifieke vloer? En waar moet u opletten als het gaat over het schoonmaken van vloeren? Op deze pagina helpen wij uw vloer langer als nieuw te behouden:

 

Waarom is het belangrijk uw vloer schoon te houden?

Voor zowel de levensduur als het in stand houden van de esthetische aspecten is het van belang de vloer goed te onderhouden. Dit doet u door het regelmatig reinigen van uw vloer met behulp van de juiste middelen.

Naast het regelmatig reinigen van uw vloer, kunt u er voor zorgen dat u de hoeveelheid ‘droog vuil’ beperkt dat zich over de vloer verspreid. Het kan wel eens gebeuren dat u zandkorrels en steentjes mee naar naar binnen neemt. Door het gebruik van een goede deurmat wordt dit al grotendeels opgevangen. De laklaag van uw vloer blijft hierdoor beter in tact waardoor gebruikssporen minder snel zichtbaar zijn.

 

Hoe pakt u dit aan?

Het is van belang dat u uw vloer altijd reinigt met een vetvrij reinigingsmiddel. Zeep en andere vethoudende producten laten residu achter. Dit betekent als het ware dat er een vetophoping op de vloer plaatsvindt. Vet zal weer vuil aantrekken en uiteindelijk is uw vloer eerder vies dan schoon, zoals de bedoeling was. Bovendien zal de glans die het vet veroorzaakt het vuil op de vloer sneller zichtbaar maken.

 

Hoe vaak moet u uw vloer schoonmaken?

Over het algemeen geven wij u het advies uw vloer regelmatig te stofzuigen en minimaal één keer per week te dweilen. De frequentie hangt echter sterk af van uw gezinssamenstelling en huisdieren. Oftewel, de intensiteit van het gebruik en uw vloertype. Op een grindvloer is nagenoeg niets zichtbaar, terwijl een gietvloer meer onderhoud behoeft wegens het gladde oppervlak. Periodiek kunt u de vloer met een krachtige reiniger behandelen waardoor uw vloer langer in een nieuwstaat verkeert.

Welke producten heeft u nodig voor uw vloer?

Zoals bovenstaand genoemd is het belangrijk dat u vetvrije reinigingsmiddelen gebruikt voor uw vloer. U bent bij ons altijd welkom voor een persoonlijk advies met bijpassend product dat naadloos aansluit bij uw vloertype.