Vloeren

Het kiezen van een vloer

We helpen u graag in 5 stappen bij het kiezen van de juiste vloer en bij alle keuzes waar u gedurende de zoektocht voor komt te staan.

Een vloer kiezen

Kies in 5 stappen uw ideale vloer

U bent verhuisd naar een nieuw plekje of wellicht vindt u het tijd voor een nieuw interieur. Hier komt van alles bij kijken; persoonlijke wensen, kleuren en materialen. Hoe baant u zich een weg door al deze keuzes? Een belangrijk aspect in dit geheel is toch wel het uitkiezen van de juiste vloer. Deze zoektocht kan overweldigend zijn. Met welke aspecten dient u rekening te houden bij het kiezen van een vloer en wat zijn uw eigen wensen? Met deze 5 stappen maakt u de perfecte keuze!

Stap 1: De juiste kleur bepalen

Misschien wel een van de moeilijkste keuze waar u voor komt te staan is het bepalen van de juiste kleur van uw vloer. Dit is smaakgebonden. Graag geven we u een aantal handvatten mee zodat u zelf de beste inschatting kunt maken.

Lichtval
Lichtval bepaalt voor een groot deel hoe de kleur van de vloer uit gaat komen. De combinatie van donkere kleuren en weinig lichtval zorgt ervoor dat de ruimte kleiner oogt. Dit is een factor die u mee kunt nemen in het kiezen van uw vloer.

De kleuren van uw muur
De kleuren die u voor uw muren kiest en de kleur van uw vloer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij adviseren u de kleurkeuze van uw muren af te stemmen op de vloer. U zult over het algemeen makkelijker een nieuw kleurtje aan uw muren geven, dan dat u uw complete vloer vervangt. Neem bijvoorbeeld eens een kleurenpalet mee naar huis en kijk hoe de kleuren matchen bij de verf, uw gordijnen, meubels en keuken.

De juiste kleur bepalen
De ondergrond van de vloer

Stap 2: De ondergrond

De tweede stap is de ondergrond. U gaat bepalen met welke ondergrond u te maken gaat krijgen. Dit vertelt u wat u te doen staat, voordat de nieuwe vloer geplaatst kan worden. Moet de bestaande vloer eruit? Is er voldoende hoogte bij bestaande drempels en deuren? In veel gevallen kan de bestaande vloer blijven liggen. Dit scheelt u al veel hak en breekwerk.

Stap 3: Vloerverwarming

Vloerverwarming kan met veel vloeren gecombineerd worden. De gietvloer is hier uitermate geschikt voor, omdat het materiaal warmte goed opneemt en afgeeft. Echter zijn de siergrind vloer en de troffelvloer ook zeer geschikt om met vloerverwarming te combineren. Het is verstandig om in een vroegtijdig stadium te beslissen of u de wens heeft vloerverwarming aan te laten leggen. Als de vloer eenmaal ligt dan wilt u niet helemaal opnieuw moeten beginnen. Geef dit tijdig aan, zodat hier rekening mee kan worden gehouden.

Wel of geen vloerverwarming?
De ondervloer

Stap 4: De ondervloer

Voordat u een nieuwe vloer kunt plaatsen dient u rekening te houden met de laag die hieronder ligt; de ondervloer. Verschillende ondervloeren hebben verschillende voorbehandelingen nodig, zoals het egaliseren van uw ondervloer. Het is handig om te weten welke behandeling uw ondervloer nodig heeft, voordat u de uiteindelijke vloer kiest. Dit kunt u dan direct meenemen in de exacte prijscalculatie. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan.

Stap 5: Uw vloer kiezen

De laatste stap draait om de uiteindelijke vloerkeuze. Gaat u de vloer bij u thuis aanleggen? Dan heeft u bijvoorbeeld te maken met uw gezinssituatie. Een groot gezin met kinderen en huisdieren heeft qua belasting natuurlijk een ander effect dan wanneer u met twee personen een huis deelt. Wanneer een vloer bedoeld is voor een kantoor of werkplaats dan dient u rekening te houden met zware belasting van bijvoorbeeld; machines, vocht en geluidsdemping.

Een veelvoorkomend misverstand is dat kunststof vloeren volledig krasvrij zijn. Dit misverstand geldt overigens voor de meeste vloeren. Afhankelijk van uw situatie en hoe u met uw vloer omgaat, is er natuurlijk altijd een kans op krassen. Wel zit hier per vloer en materiaal verschil in. Het is verstandig dit aspect mee te nemen in uw bezoek aan ons. We geven u hier graag advies over in onze showroom en houden daarbij altijd rekening met uw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Uw vloer kiezen

Heeft u vragen over het kiezen van uw vloer? Wij geven u graag persoonlijk advies

Snel informatie aanvragen of een offerte op maat? Neem dan gemakkelijk direct contact met ons op. Bel ons op 013 535 2488 of loop gerust een keer binnen in onze showroom om de materialen met eigen ogen te bekijken!